De echte Rotterdammer kent het wel. De Aloha bar in Tropicana. Van de week was ik er weer eens na een lange tijd en wat een ontzettend gave plek is het toch geworden. Elke keer als ik er ben word ik helemaal sentimenteel en opgewonden. Wat ze met deze plek hebben gedaan is echt geweldig. Ok, voor de unknown onder ons, hier even een uitleg.

Tropicana, wie kent het niet?! Ik weet het nog goed, ik was een jaar of 8 en werd verrast door mijn moeder om samen met een vriendinnetje voor het eerst naar tropicana te gaan. Het was nog maar net open en de wildste verhalen gingen er al rond. De glijbanen, het golfslagbad en bijvoorbeels de wildwaterbaan waren fenomenaal! Iedereen die er in zijn jonge jaren is geweest, weet waar ik het over heb. Het ging mij dan ook echt aan mijn hart toen ik hoorde dat ze gingen sluiten.

Maar, toen kwam er na jaren leegstand de Aloha bar! Zij hebben zich gevestigd in het gedeelte van de wildwaterbaan en het buitenzwembad. Voor de interieur (vintage) liefhebbers is dit echt een must go! Zij hebben de ruimte zo ingericht dat je in elk hoekje weer wat ontdekt. Ze hebben de originele details ook echt mooi tot hun recht laten komen. Je kunt bijvoorbeeld door de wildwaterbaan lopen om naar de toilet te gaan en is de vloer bij de grote bank nog de originele vloer, die nu overigens prachtig tot zijn recht komt.


Ben je in Rotterdam, ga dan voor een hapje, drankje of dansje echt even bij ze langs en see for yourself. Ik word er blij van, ben benieuwd naar jouw menig!

x Jaimy

Kijk voor meer info: Aloha bar website 

Volg ze op instagram: Aloha Rotterdam

Volg ze op Facebook: Aloha Rotterdam