De tuin in!
In mijn vorige blog had ik je al mee willen nemen onze tuin in. Maar omdat ik ook van mooie plaatjes houd, wilde ik even wachten tot er iets meer groen groeide. Inmiddels is het een beetje groener en kon ik niet langer wachten…

IrisHiddink_Tuin_1

Tuinhuis
Toen we eind 2013 ons huis kochten waren het interieur en de tuin blijven steken in de Jaren ’70.
En dan kriebelt het als Interieurontwerpster natuurlijk om het hele huis te strippen en alles opnieuw in te richten.
Ons budget liet dat niet toe. Maar het is eigenlijk ook wel heel leuk om nu iedere keer een ruimte aan te pakken. En nu kan ik ongegeneerd ook heel vaak bezig zijn met het op doen van inspiratie en het maken van Moodboards voor de ‘volgende ruimte’ in huis. Zo zijn we vorig jaar tegen het einde van de zomer ‘spontaan’ aan onze tuin begonnen. We hebben de basis aangelegd en met de styling ben ik dit voorjaar begonnen.
Een derde van onze voormalige tuin werd in beslag genomen door een ‘kneuterige’ tuinhuis, incl. groen/ rode luikjes, die mij al vanaf het eerste moment dat wij hier woonde een doorn in het oog waren. En met het geluk dat wij buiten onze tuin nog een ruime schuur hebben, konden we deze plat gooien. En wat levert dat een berg ruimte op.

IrisHiddink_Tuin_5

Ruim, groen en onderhoudsvriendelijk
Heel rigoureus hebben we echt de hele tuin leeggehaald, geen grasspriet stond nog op zijn plek.
Een tuin vind ik na jaren een ieniemienie balkonnetje heel fijn, maar heel eerlijk ontbreekt het me aan de tijd om regelmatig de tuin te onderhouden. De uitgangspunten voor het ontwerp waren: ruim, licht, onderhoudsvriendelijk en groen! Want ik houd echt heel erg van groen en planten. En dan hebben we ook nog een peuter die graag door de tuin struint, dus die kreeg ook haar plekje!

IrisHiddink_Tuin_10

VT wonen tegels
Ik ben fan van de VTwonen (tuin)tegels. Voor wat contrast hebben we ervoor gekozen om achterin de tuin een accent te leggen met deze tegels. Onze tuin ligt op het Zuidwesten, heel fijn, want dat betekent al in het vroege voorjaar buiten koffie drinken en tot ver in de herfst buiten eten. Maar hoogzomer loopt de temperatuur op. Met een Pergola en een fijn schaduwdoek hebben we extra schaduw en beschutting gecreëerd. We hebben ook gekozen voor een verhoogde plantenbak, die we vullen met kruiden, fruitboompjes en ander ‘eetbaar groen. De zon staat hier ’s ochtends al vroeg op, dus met een ‘bankje’ op de rand van de bak, kunnen we hier even snel een broodje eten in het zonnetje.

Groen, groener, groenst
Vorig jaar hebben we de basis gelegd, dit voorjaar ben ik begonnen met de styling. Wekelijks komt er weer een plantje of een leuk hoekje bij. De tuin leeft dus echt en wordt stukje bij beetje een van mijn favoriete plekjes. Het enige nadeel: we worden niet gesponsord door een leuk woon-/ tuinprogramma, dus we moeten echt even geduld hebben tot het echt een ‘groene’ oase wordt; de ingrediënten zijn geplant, dus op naar een zomer met veel zon, dan komt dat vast goed!!

IrisHiddink_Tuin_3

En is het nou klaar? Nee zeker niet, ik kan niet wachten tot de schuttingen bedekt zijn met een laagje groen.
Ook ik wil (deze zomer nog) een fijne hangende stoel achter bij het terras. En verder blijf ik natuurlijk altijd bezig om de tuin nog mooier te maken.

Tot de volgende post!
Iris

P.S. Volg je me al op Instagram? @iris_hiddink