Om meer diversiteit op JaimyInterieur te creëren deed ik onlangs een oproep voor gastbloggers. Iris reageerde enthousiast en zag het wel zitten om de lezers van JaimyInterieur een kijkje te laten nemen in haar wereld over interieur en design. Lees gauw verder.. Enne, welkom Iris!

Uitdaging!
Wauw wat een mooie nieuwe uitdaging: als gastblogger aan de slag voor JaimyInterieur.
Regelmatig breng ik haar site een bezoekje en haar Instagram posts zijn om te smullen!
En wat herken ik me in de verhalen die ze op haar blog deelt. Ook ik ben al mijn hele leven bezig met Interieur.
In het weekend zat ik stipt om 19:00u klaar voor TV Woonmagazine (toen nog met Jan des Bouvrie). Het was geweldig om te zien hoe hij met een zwarte viltstift en een paar krijtjes een mooi ontwerp maakte voor de ‘saaie’ of gedateerde woonkamers van kijkers. En ik hoopte dat ik ook ooit mensen blij kon maken met een mooi interieur. Ik experimenteerde er op los in mijn slaapkamer en later in mijn studentenkamer, de muren van deze kamers hebben echte alle (mode)kleuren gehad: Licht terra, Lila, Limegroen, zilver, rood en zo kan ik nog wel even doorgaan. Met een enorme verzameling kleurstaaltjes van de verschillende bouwmarkten bedacht ik regelmatig nieuwe plannen voor mijn Kamers!

Wie ben ik?20170211_173827

Maar ik zal me eerst even voorstellen: ik ben Iris, 35 jaar en ik woon samen met mijn vriend en dochter Kyra (2) in een jaren ’50 huis in Eindhoven. Sinds mijn afstuderen aan de Design Academy Eindhoven werk ik als Zelfstandig ontwerper (mijn droom om mooie interieurs te ontwerpen is dus uitgekomen). Tot 2015 heb ik een kleine 10 jaar met een collega Design Agency Lady Penelope gerund, een creatief, vindingrijk ontwerpbureau op het gebied van sfeer. Halverwege 2015 ben ik zelfstandig verder gegaan onder mijn eigen naam. Vanuit mijn Studio werk ik voor verschillende opdrachtgevers en ontwerp ik concepten, producten en inrichtingen. Gedreven door een flinke dosis nieuwsgierigheid, ga ik graag samen met een opdrachtgever op ontdekkingsreis; op zoek naar nieuwe ideeën. Ik werk vooral voor bedrijven, zoals Retailers, Horeca, scholen en meubelfabrikanten.

Ook ben ik nog altijd heel veel met mijn eigen interieur bezig. Toen we ons huis een aantal jaar geleden kochten was het interieur blijven steken in 1970, je snapt dat kriebelde bij mij natuurlijk enorm… Stap voor stap knappen we nu de boel op, soms met een verbouwing, soms met alleen wat (re)styling. Het ene ‘project’ is nog niet klaar of ik maak al plannen voor een nieuwe ruimte. En ik wil jullie graag in kijkje in mijn ‘designkeuken’ geven: de ene keer over een tof (interieur)project en de andere keer over een project bij ons in huis!

Interior Design_moodboard

Een tof project!
Het afgelopen jaar heb ik voor Edelman BV het mooiste (en grootste) inrichtingsproject tot nu toe mogen realiseren! Edelman is createur en distributeur van succesvolle decoratieve collecties voor huis en tuin, waaronder Mica Decorations en Casa Vivante. Al jaren ontwerp ik producten voor verschillende collecties.
En nu mocht ik aan de slag met de inrichting van het nieuwe pand: een entree met receptie, lounges voor klant-ontvangst met relax-, meet- en workspaces en een restaurant voor klanten en personeel. Ik kreeg de opdracht om een totaalconcept te ontwikkelen dat in het hele pand doorloopt. Jarenlang was er toegewerkt naar het nieuwe pand en het interieur was nog een groot blanco vel en ik mocht het vel inkleuren, yes!!

Edelman levert ook een uitgebreide collectie kunstgroen en dit loopt dan ook als een ‘groene draad’ door de gehele inrichting. Het pand werd casco opgeleverd en heeft een Industriële look. Mooie vloeren van gevlinderd beton, hoge ruimtes en leidingwerk dat zichtbaar over het plafond loopt. Heel gaaf, maar er mocht ook wel wat warmte het pand in. En de akoestiek kon ook wel een boost gebruiken. De wens was een basic kleurenpallet. En dat was natuurlijk mijn uitgangspunt, maar ik vind dat je ook mag laten zien wie je bent: een statement maken. Bij de inrichting van dit pand hebben we dat gedaan met een sprekende fuchsia en het groen dat overal terug komt. Bij de entree vind je bijvoorbeeld een enorme wand met ‘vertical green’ (50m2) en de tafels in de lounges en het restaurant zijn voorzien van een boom. Zoals altijd ben ik gestart met een uitgebreid moodbook. Met mooie foto’s, sferen en kleurbeelden neem ik mijn klanten mee in mijn avontuur, zodat ze al een idee krijgen van waar ik naar toe wil. En dit vertaal ik dan in de volgende fase naar ontwerpen voor de inrichting. De meubels voor de inrichting zijn voor een groot deel special ontworpen en aangevuld met meubels uit de eigen collectie van Edelman.
Het pand is eind december spetterend geopend en ik ben onwijs trots op wat er staat.
In dit project kon ik werken vanuit mijn eigen kracht: het ontwerpen van gave interieurs. En mijn collega’s van Styling en Standbouw hebben mij samen met de interieurbouwer geholpen in het realiseren van alle plannen.


So what’s next?
Door dit gave project is het enorm gaan kriebelen! Inrichtingen ontwerpen en realiseren, dat is waar mijn hart ligt, eigenlijk dus al vanaf dat ik een paar jaar oud ben. Dit jaar ga ik opnieuw op zoek naar kansen om een gave inrichtingen voor klanten te realiseren en ik neem jullie heel graag mee in mijn belevingen! Ik ben mijn Instagramaccount actief gaan gebruiken en deze heeft ook een kleine restyling gekregen. Hier post ik heel regelmatig beelden van mijn werk, interieur en alles wat mij inspireert en blij maakt! Kijken jullie mee?

Tot snel!
Iris

Lijkt het jou ook leuk om voor JaimyInterieur te gaan bloggen, laat het mij weten in een mailtje: info@jaimyinterieur.com of check even deze post!