Vanaf nu laat ik jullie elke week een favoriet plekje in mijn huis zien. Deze week: de inloopkast.

Zoals elke vrouw droomde ook ik al jaren van een walk-in closet. Helaas was die mogelijkheid in ons vorige huis niet aanwezig, maar toen we hier naartoe gingen verhuizen hebben we meteen de mogelijkheden bekeken om er eindelijk eentje te creëren. En dat is gelukt!

We kozen ervoor om te gaan slapen op de zolderverdieping, daar was namelijk al een ruime slaapkamer aanwezig, en op de overloop een inloopkast te maken. Aangezien het een open ruimte was, afgewerkt met kunststof schroten, moesten we de hele ruimte strippen en opnieuw opbouwen.

overloop
overloop voor verbouwing

Doormiddel van een wand te plaatsen en die door te trekken over de trap naar beneden, hebben we een gesloten kast gemaakt. De grote schuifdeuren zijn gemaakt van multiplex en door hem te behandelen met olie, geeft het een mooie sfeer.

JKF_Jaimy_LR036_original
overloop na verbouwing vanuit slaapkamer

De gehele indeling is zelf ontworpen en gemaakt van steigerbuizen en multiplex. Onder het hangwerk bij de schuine wand zitten nog grote lades die we zelf hebben gemaakt, waar we onze schoenen kwijt kunnen. Dit was een loze ruimte, dus doormiddel van de lades hebben we toch weer extra ruimte gecreëerd.

JKF_Jaimy_LR034_original

JKF_Jaimy_LR033_original

De inloopkast is echt één van mijn favoriete plekjes in huis. Het voelt als een klein meisje in een snoepjeswinkel. En dat elke dag!

image

 

x Jaimy