De gemiddelde Nederlander slaapt ongeveer acht uur per dag. Dat betekent dat je ongeveer een derde van je leven doorbrengt in de slaapkamer. Als je het zo bekijkt, is dat best veel. Het is dus ook niet zo gek dat je af en toe je slaapkamer zat raakt. Het is daarom tijd voor een make-over van je slaapkamer. Lees hier hoe je dat doet. 

jaimyinterieur.com - Geef je slaapkamer een make-over

1. Overweeg vloerverwarming 

Wanneer mensen denken aan een make-over van de slaapkamer, denken maar weinig mensen aan vloerverwarming. Toch kan vloerverwarming erg handig en fijn zijn in de slaapkamer. Stel je voor dat je ‘s ochtends wakker wordt en je stapt met je voet op een lekkere warme vloer. Vloerverwarming aansluiten is een veel minder ingrijpende klus dan je waarschijnlijk denkt. Maar wat kost vloerverwarming? Dat hangt natuurlijk af van de grootte van je slaapkamer, maar ook van de ondervloer van je slaapkamer. Wellicht heb je namelijk nog een vloer nodig om de warmte beter vast te houden. 

2. Kleden en tapijten 

Een kleed of een tapijt is niet alleen enorm gezellig in de slaapkamer, maar zorgt er ook nog eens voor dat je iets zachts hebt om op te lopen. Een kleed of tapijt is een echte eyecatcher wanneer je de slaapkamer binnenkomt. Door deze te vervangen, zal je slaapkamer er dus ook al heel anders uit komen te zien. 

3. Accessoires 

Als je geen ingrijpende make-over wilt, dan kan het veranderen van accessoires ook al heel veel doen voor je slaapkamer. Je kunt overal beginnen. Denk bijvoorbeeld aan een andere lamp, nieuwe kaarsen, kussens, nachtkastjes, nachtlampjes enzovoort. Het beste is om gewoon naar een woonwinkel te gaan en te kijken welke dingen jou aanspreken. Dan vindt je uiteindelijk vanzelf wel iets bij elkaar. 

4. Ander licht 

Het licht in je slaapkamer kan verbazingwekkend veel doen voor je slaapkamer. Door van licht te veranderen, creëer je dus een hele andere sfeer in de slaapkamer. Je kunt kiezen te veranderen van het soort licht, ga bijvoorbeeld van led naar een ander soort licht. Kies bijvoorbeeld eens voor een kaarsje in de slaapkamer. Je kunt ook voor andere lampen kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een mysterieuze, grote hoeklamp. Of ga juist voor een ketting van led-verlichting of een paar kleine nachtlampjes.