Ieder jaar ontstaan er weer nieuwe woontrends en zijn er andere dingen die een interieur modern maken. Als je al jaren hetzelfde interieur hebt, is het niet zo gek dat je op een gegeven moment het gevoel krijgt dat jouw interieur ouderwets is. Gelukkig is het moderniseren van jouw interieur helemaal niet zo moeilijk. Lees hier de tips. 

1. Geef de kozijnen een upgrade

Wanneer mensen hun interieur willen moderniseren, kijken velen slechts naar de meubels en naar de accessoires. Maar een modern interieur begint bij de kern van een kamer: de kozijnen. Nu is het echt niet nodig om gelijk de houten kozijnen te vervangen, maar vaak is het veranderen van de kleur van de kozijnen ook al voldoende om een nieuwe uitstraling te krijgen. Mocht je het groots willen aanpakken, is het natuurlijk wel mogelijk om nieuwe kozijnen te laten plaatsen. Bij een modern interieur passen aluminium of stalen kozijnen perfect, terwijl houten kozijnen juist passen bij een landelijk design. Het allerbelangrijkste is dat de kleur van de kozijnen matcht met de kleuren van de rest van je interieur.

jaimyinterieur.com - Je interieur moderniseren doe je zo

2. Denk aan de muren 

Een van de gemakkelijkste manieren om het interieur een stuk moderner te maken is door de muren te spuiten. Het spuiten van de muren geeft vaak een heel ander effect dan simpele verf. Kies bijvoorbeeld voor spackspuitwerk, die een korrelige muur als resultaat heeft. Dit ziet er niet alleen erg speels uit, maar is ook helemaal van deze tijd. Het spuiten is zo gepiept en je kan van tevoren precies aangeven welke kleur je wilt, zodat het past bij de rest van de kamer.

3. Ga voor contrasten 

Er zijn de laatste jaren veel trends geweest op het gebied van interieur, maar een trend die blijft terugkomen is toch wel het creëren van contrast. Of het een contrast in kleuren is of in materialen maakt niet uit. Het feit dat dit zo’n enorme, terugkomende trend is, heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat een contrast in het interieur een bepaalde speelsheid biedt. Het maakt alles net iets spannender. Je kunt op verschillende manieren een contrast terug laten komen in je interieur. Kies bijvoorbeeld voor het neutrale zwart-wit, wat je terug kunt laten komen in de muren, meubels en accessoires. Maar je kunt ook kiezen voor een contrast tussen leer en dons. Ga bijvoorbeeld voor een leren bank met zachte kussentjes. 

4. Koop een nieuwe lamp 

Als je gemakkelijk jouw interieur een modern tintje wilt geven, dan is een lamp een relatief gemakkelijke manier. Tegenwoordig zijn er veel excentrieke design lampen te koop. Koop bijvoorbeeld een grote staande lamp voor in de hoek van de woonkamer. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een grote kroonluchter. Een lamp kopen kost amper werk, maar het resultaat voor de sfeer in de woonkamer is vaak verbluffend.

Na het volgen van deze tips is jouw interieur weer helemaal up-to-date!