Lente!
Ja eindelijk de lente is begonnen!!! Vorige week kregen we al even een voorproefje en ook nu weer zien we de zon. En dan kriebelt het natuurlijk enorm om de tuin klaar te maken voor een lange lente/ zomer.
Om helemaal in de lente sfeer te blijven wilde ik jullie in deze blog dan ook graag meenemen naar buiten. Maar omdat de tuin met de eerste zonnestralen eigenlijk nog helemaal niet echt groeit en bloeit houden jullie deze nog even te goed. Maar blog-inspiratie genoeg!…


Een echte grote meidenkamer!
Enige tijd geleden is onze kleine Kyra 2 jaar geworden.
Haar babykamertje hebben we 2,5 jaar geleden ingericht in de kleinste slaapkamer van ons huis.
De tweede grotere slaapkamer had ik op dat moment nog in gebruik als werkkamer. En na jarenlang in een appartement van nog geen 50M2 te hebben gewoond met slechts een slaapkamer, wilde ik nog even genieten van mijn (eigen) ruime werkkamer.

Kyra sliep vanaf haar geboorte in een mooi, maar compact, jaren ’50 ledikantje, dat zo langzamerhand wel wat krap werd en een klein babykamertje is prima. Maar peuters vinden een beetje ruimte ook wel fijn. Dus we wilden haar voor haar tweede verjaardag een echte ‘grote meidenkamer’ geven, met een ‘groot’ bed! En ik moest nu dus toch echt mijn ruime werkkamer opgeven en ben ‘verbannen’ naar de zolder. Helemaal niet erg natuurlijk. Maar omdat we de zolder altijd als een toekomstproject zagen, we hadden de ruimte nog niet direct nodig, staan mijn spullen nu tussen alle ‘rommel’. Niet echt een hele fijne werkplek… Een van de volgende projecten wordt dus de zolder!

Felle Kleuren
Omdat Kyra zo jong als ze is al een heel eigen idee heeft over wat mooi, lelijk en vooral SAAI is, zoals ze me met regelmaat laat weten (iets met genen?), wilde ik graag samen met haar het ontwerp voor de inrichting van haar nieuwe kamer maken. En dus zijn we eerst samen naar de bekende kleurstalenwand in de bouwmarkt gegaan om kleuren uit te zoeken. Haar idee: Oranje, groen, paars en roze, een mooie kermis van felle kleuren! Zelf gebruik ik erg graag kleur in al mijn inrichtingen en ontwerpen. En haar babykamer was rood met wit, gewoon omdat ik iets heel anders wilde dan de standaard babykamer in zachte kleuren. Maar om toch een beetje rust op het kamertje te krijgen hebben we er samen voor gekozen om naar de lichtere tinten van dezelfde kleuren te gaan aangevuld met een felle roze/rood voor een van de wanden. Stap 1 was gezet.

moodboard_kamer_Kyra

Konijnen
Daarna tijd voor een moodboard, heerlijk samen plaatjes zoeken ter inspiratie.
Vanaf haar geboorte heeft ze 1 lievelingsknuffel: Pippie konijn. En omdat ze sowieso gek is op konijnen, zijn deze (knuffel)beesten het thema geworden voor haar nieuwe kamer! Voor haar babykamer heb ik zelf een behang ontworpen met het knuffelbeest dat ook op haar geboortekaartje stond. En ook nu wilde ik heel graag weer een eigen behang ontwerpen voor haar kamer en dit keer met een hoofdrol voor haar eigen Pippie, aangevuld met heel veel figurerende konijnenbeesten.

Hoekje
Een peuter van 2 trekt zich misschien nog niet heel vaak terug op haar eigen kamer, maar zo’n grootste kamerverbouwing doen we natuurlijk niet ieder jaar. Dus gelijk even vooruitkijkend, wilde ik op haar kamer ook een hoekje creëren waar ze lekker een boekje kan lezen of gezellig met vriendinnetjes kan kletsen. En voldoende bergruimte mocht niet ontbreken. Dus de combi tussen deze twee ontstond. Heb vervolgens 2 avonden op de Ikea site doorgebracht om een ontwerp te maken met een van de modulaire kastsystemen van Ikea dat passend was voor de wand die ik in gedachten had voor dit ‘lounge-/ opbergmeubel’. En uiteindelijk is het gelukt met het METOD keukensysteem, waar keukenkastjes al niet goed voor zijn.

Liefde op het Eerste gezicht!
En toen misschien nog wel het leukste: accessoires shoppen in het konijnenthema om de kamer helemaal af te maken! En ik moet zeggen ze heeft er oog voor, met regelmaat zijn de konijnen eerder uit de schappen getrokken dan dat mijn oog er op gevallen was. En al snel was de ‘inboedel’ compleet: een tof bed, behang, dekbedovertrek, kussens, kastknoppen, haakjes, knuffelbeesten, lampjes etc. Om het eindresultaat nog een beetje geheim te houden ging ze een weekend logeren en hebben mijn vriend en ik samen de hele kamer behangen/ geschilderd en ingericht. En op de dag van haar verjaardag mocht ze haar nieuwe kamer ‘openen’ door een lint door te knippen. En het was liefde op het eerste gezicht!

Tot snel!
Iris

P.S. Volg je me al op Instagram? @iris_hiddink