Tja, het is al weer eventjes stil rondom JaimyInterieur, maar dat is niet onbewust. Helaas..

Anderhalve maand geleden kwam ik overspannen thuis te zitten. En ik kan je zeggen, dat is heel raar om mee te maken. ik wilde namelijk wel, ik kon het alleen niet meer. Ik zat erg te dubben of ik dit wel met jullie moest delen, maar ik dacht, waarom niet?! Ik ben denk ik niet de enige met deze klachten en ook niet de enige die daar mee worstelt. We leven nou eenmaal in een maatschappij waarin we heel veel moeten, maar ook heel veel willen. En dat breekt soms ineens op.

Al een lange tijd liep ik met klachten, ik negeerde ze alleen volledig. Ik dacht, als ik doe alsof ze er niet zijn, verdwijnen ze vanzelf. NOT! Ze komen juist in drievoud onverwachts op je bord vallen. En dat is echt heel naar. Ik merkte dat mijn concentratie begon te verdwijnen en mijn hoofd een grote warboel begon te worden. Steken op de borst, hoge ademhaling en huilbuien begonnen zich daaraan toe te voegen. Toen ik in de nacht wakker werd van hartkloppingen wist ik dat het serieus was. Ik moest dit serieus nemen. Na een aantal flinke huilbuien ben ik maar naar de huisarts gegaan die mij verplichtte me ziek te melden van werk.

Schaamte en teleurgesteld in mijzelf. Waarom ik dit niet gewoon aankon?! Waarom ik niet die powervrouw kon zijn die ik zo graag wilde zijn. Tja, nu weet ik dat het absurd was waar ik mee bezig was. Een baan, een eigen bedrijf waar ik mijn hart en ziel in probeerde te leggen, een gezin met een huishouden, 3 keer in de week sporten en dan nog de sociale contacten die ik probeerde te onderhouden. Dat laatste is mij dan ook niet helemaal gelukt. Maar ik dacht, dat komt wel weer, straks als ik alles op de rit heb.

Tja, en dan zit je dus ineens thuis en lijkt alles in het water te zijn gevallen. Mijn creativiteit was als sneeuw voor de zon verdwenen en werd misselijk bij het zien van een woonprogramma. Iets waar ik normaal gesproken enorm veel energie van krijg. Hierdoor moest ik de Huishoudbeurs afzeggen, waar ik als styliste voor gevraagd was om bezoekers interieuradvies te geven. Deze mooie kans om te netwerken werd me zo in de schoot geworpen en nu moest ik dit afzeggen. Dit deed mij erg veel pijn want dat wil je niet als startende ondernemer. Alle kansen die op je pad komen wil je met beiden handen aanpakken.

Na anderhalve maand weet ik nu ook dat ik dit moest meemaken en ik heb hier nu al heel veel van geleerd. Ik heb geleerd dat ik beter moet gaan plannen, naar mijn lichaam moet luisteren, er nog genoeg kansen op mijn pad komen en dat ik hier veel sterker uit zal komen. Ik zal meer rust moeten creëren om meer tijd voor mijn gezin en mijzelf te maken. Iets wat het allerbelangrijkste is. En als dat op orde is, dan heb je een sterke basis waar je uit verder kunt. Het klinkt heel gek, maar eigenlijk ben ik dankbaar dat dit mij is overkomen. Juist omdat ik hier levenslessen uit heb gehaald. Want wat is dan die powervrouw? Niet de vrouw die ik in mijn hoofd had. Nee, dat is een vrouw die sterk in het leven staat en haar hart volgt. Met passie en energie haar werk doet en ook nog eens de balans in haar leven heeft gevonden.

Door al deze ervaringen van de afgelopen periode, ben ik achter dingen gekomen. En voel mij nu al een stuk sterker doordat er knopen zijn doorgehakt.

Deze week staat voor mij in het teken van vrijheid. Ik heb keuzes moeten maken en één daarvan is mijn vertrek bij mijn werk. Ik ga vanaf heden volledig als zelfstandig ondernemer door het leven! En ik ben hier echt super trots op! Ik ga waarschijnlijk nog heel vaak op mijn bek, maar het volgen van mijn hart en het werk doen waar mijn passie ligt is me zoveel waard!

Ik heb er ontzettend veel zin in en nu mijn werk vanaf deze week achter mij ligt en ik me volledig kan storten op JaimyInterieur is dat echt zo een enorme verademing en opluchting. Er valt echt een enorm blok van mijn been en voel me meteen een stuk lichter. Ik kan de wereld weer aan en heb verschrikkelijk veel zin in de toekomst!

 

Liefs Jaimy