Om meer diversiteit op JaimyInterieur te creëren deed ik een tijdje geleden een oproep voor gastbloggers. Afke reageerde enthousiast en zag het wel zitten om de lezers van JaimyInterieur een kijkje te laten nemen in haar wereld over interieur en design. Lees gauw verder.. Welkom Afke!

Afkes_profielfoto_klein.jpgIk vind het onwijs leuk om jullie mijn huis te laten zien. Ik ben Afke, 32 jaar, getrouwd en 3 kinderen. Ik ben docent, interieur styliste en kunstenares. Mijn instagram naam is @afkes en met dezelfde naam signeer ik ook mijn schilderen.

interieur 2

We wonen nu een jaar in dit huis. We verkochten ons jaren 30 huis en kochten dit jaren 70 huis dat we volledig moeten opknappen. Ook gingen we kleiner wonen en dat betekende voor mij minimaliseren. Ik hield/hou van kleur maar in een kleiner huis vind ik dit al heel snel te druk worden. Toch merk ik langzamerhand dat ik wel behoefte heb aan wat kleur hier en daar. De volgende keer laat ik onze opgeknapte gang zien die wat meer kleur krijgt.

interieur 1

Bij het opknappen en stijlen van dit huis hield ik deze dingen steeds in gedachten. Minimalistisch, contrast,  licht en ruimte creëren en maar een paar eye-catchers.

interieur 3

Minimalistisch

Ik ben gek op ‘less is more’.

Met 3 kinderen in huis hebben we al snel veel speelgoed en drukte om ons heen. Kinderen moeten de ruimte hebben om te spelen, stoeien etc. Met het minimaliseren heb ik gekozen voor natuurlijke kleuren dit is voor mij heel inspirerend en het geeft ons interieur veel rust.

interieur 4

Contrast

Ik hou van contrast in een interieur. Dit is te zien in de materialen die we gebruiken, in ons vloerkleed, de tegels onder de houtkachel, de kleur en vorm van de houtkachel en onze meubels. Hierdoor komen onze meubels mooi tot hun recht.

interieur 6

Licht

Ik word blij van licht. We hebben onze donker bruine tegels ingeruild voor een lichte witte kurkvloer. Mooie grote ramen, witte muren en een witte keuken creëren allemaal licht en licht maakt ruimte. Ik wil geen plinten en zo weinig mogelijk op de vloer hebben staan, of kasten op hoge pootjes zodat de muren erachter nog te zien zijn dit maakt ons huis ruimtelijker.

Je kunt Afke volgen op Instagram via @Afkes of neem een kijkje op haar website voor haar prachtige kunstwerken en nog meer interieur inspiratie!